In de Guldensporenstraat in Borgerhout ontplofte twee jaar geleden ook al een handgranaat.
Volledig scherm
In de Guldensporenstraat in Borgerhout ontplofte twee jaar geleden ook al een handgranaat. © PLA

Opnieuw granaat ontploft in Guldensporenstraat in Borgerhout, doelwit wellicht gekende drugsfamilie

Vanmorgen om 3.40 uur is een handgranaat ontploft in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Het doelwit zou de famile El H. zijn, goed bekend bij politie en gerecht voor hun rol in het Antwerpse drugsmilieu. Verschillende auto's en gevels raakten beschadigd.

118 reacties

  • Jon STEVENS

    2 jaar geleden
    Ze kunnen nog zo gekend zijn als je wil, om ze effectief te kunnen klissen en veroordelen, moeten er harde bewijzen op tafel liggen (en geen procedurefouten gebeuren). Zo'n onderzoek vergt tijd.
  • Liesbeth Tippels

    2 jaar geleden
    Gekend maar niet opgepakt, dan is het van niet willen en niet van niet kunnen. Wie heeft er baat bij meer polarisatie rond deze gekende drugsfamilie? Wie maakt er zich steeds populair met simplistische uitspraken over de war on drugs?
  • Ronny Biesen

    2 jaar geleden
    Een "gekende drugsfamilie" die natuurlijk in Belgie vrij rondloop zonder enig probleem. Pak die familie op, stop ze allemaal voor 50 jaar in de knast en probleem opgelost. Wat een land is dit toch?
  • Roy Coocks

    2 jaar geleden
    In Zwitserland schoppen ze zo'n afval buiten. Hier wordt het gepamperd. Maar Zwitserland is dan ook een vooruitstrevend en fiscaal gezond land en vooral een échte democratie, wat van hier bezwaarlijk kan gezegd worden.
  • Peter Bloemen

    2 jaar geleden
    Een vaste waarde in het drugsmilieu. En nog woont dat volk daar ipv vast te zitten of België buitengesmeten te zijn.
  1. Wat te doen tijdens de ‘paaspauze’? Wij geven 8 lokale tips die verveling tegengaan
    PREMIUM
    regio Antwerpen

    Wat te doen tijdens de ‘paaspauze’? Wij geven 8 lokale tips die verveling tegengaan

    Een weekje vakantie gepland en geen idee hoe dat in te vullen zonder alweer je wandelschoenen te moeten aantrekken? Of op zoek naar een manier om je kinderen te entertainen tijdens deze ‘paaspauze’? Voor wie zich niet stierlijk wil vervelen de komende twee weken, lijsten wij acht lokale tips op om je op een coronaveilige manier te amuseren tijdens de paasvakantie. Het weer hebben we alvast mee!
  2. In week tijd al 30.000 euro ingezameld voor kankerpatiënt Yornn, ook Rode Duivel springt nu mee in de bres: “Hier konden we alleen maar van dromen”
    Brasschaat/Kruibeke/Antwerpen

    In week tijd al 30.000 euro ingezameld voor kankerpa­tiënt Yornn, ook Rode Duivel springt nu mee in de bres: “Hier konden we alleen maar van dromen”

    De teller staat al op meer dan 30.000 euro voor Yornn Van De Wal uit Kruibeke. De 28-jarige politieman uit Antwerpen lijdt aan een ongeneeslijke en niet te opereren hersenkanker. Zijn enige hoop is een experimenteel medicijn uit Amerika. Naast de crowdfunding, opgestart door collega’s van Yornn, veilt zijn echtgenote Emy een shirt van Yari Verschaeren van Anderlecht, gesigneerd door de hele ploeg.
  1. “We gaan op zoek naar onze littekens”: kortfilm ‘Stemmen van Borgerhout’ schept beeld over koloniaal verleden rond Krugerplein
    Borgerhout

    “We gaan op zoek naar onze littekens”: kortfilm ‘Stemmen van Borgerhout’ schept beeld over koloniaal verleden rond Kruger­plein

    “Mooie straten die me aan mijn verleden doen denken.” In een nieuwe kortfilm ‘Stemmen uit Borgerhout’ wandelt de Zuid-Afrikaanse Borgerhoutenaar Zukisa door de wijk waar hij al acht jaar woont. Hij ontdekt de donkere geschiedenis die aan straatnamen en publieke pleinen vooraf ging en wat dat precies voor hem betekent. De film is onderdeel van een reeks activiteiten die Groen Borgerhout organiseert om met bewoners in dialoog te gaan.
  2. Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes nadat die aan gruweldaden in Congo gelinkt worden: “De stap van woke naar waanzin is snel gezet”
    ANTWERPEN

    Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes nadat die aan gruwelda­den in Congo gelinkt worden: “De stap van woke naar waanzin is snel gezet”

    Op sociale media gaat de vermeende connectie tussen de lekkernij Antwerpse Handjes en de koloniale gruweldaden in Congo momenteel viraal. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de Unie voor Brood en Banket zijn er als de kippen bij om dat te ontkrachten. “De Antwerpse hand als symbool voor de stad dateert al van 1239.”
  1. Vrouw ontdekt alligator die zich onder auto verstopt
    Play

    Vrouw ontdekt alligator die zich onder auto verstopt

  2. Brede opklaringen maken in een mum van tijd plaats voor sneeuw en wolken
    Play

    Brede opklarin­gen maken in een mum van tijd plaats voor sneeuw en wolken