De politie zette de omliggende straten af.
Volledig scherm
De politie zette de omliggende straten af. © Marco Mariotti

Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt

Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.

  1. Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspectief”
    PREMIUM
    Hasselt

    Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspec­tief”

    Versgetapte pintjes, exotische cocktails en onze favoriete gerechten eindelijk weer op een bord: vanaf zaterdag mag het allemaal opnieuw op alle (hopelijk) zonovergoten terrassen. Ook de Hasseltse horeca-uitbaters bereiden zich momenteel nog stevig voor op het bevrijdingsweekend dat zal komen, “want zon of geen zon, het zal druk worden”, voorspellen ze. En dus ondergaat ook daar de terrasvloer een stevige schoonmaakbeurt, zorgen gloednieuwe planten voor de nodige sfeer, en verzekert de meetlat de anderhalve meter. “Eindelijk kunnen we weer.”
  2. Waar Claudia Guarraci haar eerste terrasje zal doen?: “Bij Roots Bar, waar je vanaf de rooftopbar uitkijkt op Genk-centrum”
    PREMIUM
    Genk

    Waar Claudia Guarraci haar eerste terrasje zal doen?: “Bij Roots Bar, waar je vanaf de rooftopbar uitkijkt op Gen­k-cen­trum”

    Dit weekend is het zover: dan mogen de horecazaken na maanden wachten eindelijk hun terrassen heropenen. Iets waar Claudia Guarraci (31) – bekend van het VTM-programma ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant – voor staat te popelen. De Genkse weet dan ook al naar welk adresje ze voor het eerst zal afzakken: Roots Bar, gelegen aan de Europalaan in Genk. Goed om weten: “De uitbater heeft pas nieuwe cocktails op de kaart gezet.”
  1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
    Play

    Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

  2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
    Play

    Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing